Menu

clear
star_border

Polityka prywatności (cookies)

Strony internetowe należace do Baumit sp. z o.o.

Przykładamy ogromną wagę do ochrony Państwa danych osobowych. Z tego powodu, w nawiązaniu do stosownych przepisów o ochronie danych, a w szczególności ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO) – informujemy Państwa o zbieraniu, przetwarzaniu i wykorzystaniu Państwa danych zebranych w czasie odwiedzania naszej strony internetowej.

W czasie odwiedzania naszej strony przetwarzane lub zapisywane są następujące dane:

• Rodzaj i wersja przeglądarki,
• System operacyjny,
• Adres URL strony odsyłającej (poprzednio odwiedzona witryna),
• Nazwa hosta urządzenia (adres IP),
• Czas zapytania serwera.

Cel i czas trwania przetwarzania / ujawnianie danych

Używamy tych danych wyłącznie w celu optymalizacji wyglądu naszych witryn, a także w celu pozyskania dowodów na niezgodne z prawem wykorzystanie naszych stron. Dane usuwamy w terminie 7 dni, gdy brak jest podstaw prawnych dla dłuższego przechowywania.

Twoje dane nie są przez nas upubliczniane. W ramach przetwarzania, dane są przekazywane powiązanej spółce IT. Natomiast w niektórych przypadkach to dostawca usług korzysta z dalszych podmiotów przetwarzających (np. Google LLC). Dane nie są udostępniane podmiotom trzecim, chyba że wydanie danych jest niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń przed sądami lub organami publicznymi. W takim przypadku dane są usuwane niezwłocznie po zakończeniu stosownych postępowań.

Cookies

Co więcej, używamy cookies, aby nasze witryny były przyjaźniejsze użytkownikom. Cookies to niewielkie pliki tekstowe, które mogą być przechowywanie na Państwa urządzeniu dzięki przeglądarce. Nie wyrządzają szkód. Niektóre cookies pozostają na Państwa urządzeniu do czasu ich usunięcia. Pozwalają nam one rozpoznać Państwa przeglądarkę przy kolejnej wizycie na naszej stronie.

Jeżeli nie chcą Państwo, aby pliki cookies były przechowywanie na Państwa urządzeniu, w każdej chwili możliwa jest zmiana ustawień przeglądarki w taki sposób, by nie pozwalała niektórym bądź wszystkim witrynom na ich przechowywanie bądź by za każdym razem powiadamiała Państwa, gdy witryna chce przechować na urządzeniu taki plik. Usunięcie plików cookies jest w każdej chwili możliwe.

Ze względu na różnorodność dostępnych na rynku przeglądarek, zarządzanie plikami cookies może się w nich różnić. Dlatego w celu zablokowania przyjmowania plików cookies, zalecamy zapoznanie się ze sposobem zarządzania funkcjami prywatności/bezpieczeństwa umieszczonymi w menu używanej przez Państwa przeglądarki. Odnaleźć je można w zakładce "Opcje" lub "Ustawienia". Można też skorzystać z funkcji "Pomoc" w przeglądarce.

Po wyłączeniu cookies, niektóre funkcjonalności na naszych stronach mogą być ograniczone.

Analiza ruchu na stronie

Ta witryna używa Google Analytics, narzędzia statystycznego dostarczanego przez Google LLC (Mountain View, CA 94043 USA (Stany Zjednoczone), dalej: „Google”), służącego do analizy stron internetowych. Google Analytics używa tzw. cokkies, plików tekstowych przechowywanych na Państwa komputerze, które pozwalają analizować sposób korzystania przez Państwa ze strony internetowej. Informacje generowane przez cookie o korzystaniu ze strony są zazwyczaj przekazywane na serwer Google w Stanach Zjednoczonych i tam są przechowywane.

Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a (zgoda) i/lub f (prawnie uzasadniony interes) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO). Naszym interesem, w rozumieniu RODO, jest ulepszanie naszej oferty oraz naszej strony. Ponieważ prywatność naszych użytkowników jest dla nas ważna, dane użytkownika (adres IP) są pseudonimizowane. Ta operacja usuwa ostatnią cyfrę z Państwa adresu IP, w wyniku czego możliwa jest jedynie przybliżona lokalizacja.

Jeśli nie życzą sobie Państwo gromadzenia danych przez Google Analytics, możliwe są następujące działania:

• Wyłączenie korzystania z cookies w ustawieniach przeglądarki
• Zainstalowanie wtyczki: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

W tym miejscu znajdą Państwo więcej informacji od Google: https://www.google.com/analytics/terms/pl.html

Bezpieczeństwo danych

Dokładamy najwyższej staranności przy przetwarzaniu i przechowywaniu Państwa danych osobowych i wykorzystujemy je wyłącznie w wyszczególnionych celach. Stosujemy się do przepisów RODO i innych aktów prawnych oraz w szczególności zapewniamy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne służące ochronie danych.

Uprawnienia

W przysługują Państwu, co do zasady, następujące uprawnienia:

• prawo do wycofania zgody,
• prawo żądania sprostowania danych osobowych,
• prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych,
• prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych ze względu na szczególną sytuację – w przypadkach, kiedy przetwarzamy Państwa dane na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu,
• prawo dostępu do danych osobowych,
• prawo żądania usunięcia danych osobowych,
• prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
• prawo do przenoszenia danych osobowych,
• prawo do złożenia zażalenia do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl) – w przypadku uznania, że przetwarzanie narusza przepisy RODO.

Wszelkie zapytania odnośnie uprawnień prosimy kierować na adres e-mail: marketing@baumit.pl

Zmiana polityka

Baumit stale udoskonala system ochrony danych osobowych, dlatego zastrzegamy możliwość zmiany niniejszej polityki w przyszłości.